Χάρτης Πλοήγησης Συχνές ερωτήσεις Συνδέσεις
 
  Νέα
 

  ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ >>

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Λακωνίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Το Γαλλικό Ινστιτούτο – παράρτημα Σπάρτης, 1939-1987, στην οποία θα παρουσιαστούν τεκμήρια από το Ιδιωτικό Αρχείο  Νίκης Μέγγου-Φιλιπποπούλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου), την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.

αφίσα πρόσκληση

Εκδήλωση-Παρουσίαση Βιβλίου «Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης 1834-2000. Συμβολή στην Ιστορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Εκδήλωση – Παρουσίαση Βιβλίου (Σπάρτη 21/11/2015)

Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, η Πνευματική Εστία Σπάρτης και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν. Λακωνίας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 7.00 μ.μ. στην Πνευματική Εστία Σπάρτης το νέο βιβλίο της Ρούλας Σαμαϊλίδου με τίτλο ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ.
Μια Συμβολαιογραφική Πράξη, που συντάχθηκε στη Σπάρτη το 1834 και φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Λακωνίας καθώς και μια αληθινή ιστορία ζωής ήταν η αφορμή και η έμπνευση για να γραφτεί αυτό το μυθιστόρημα.
 Παρουσιάζει η Πέπη Γαβαλά, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Λακωνίας.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται με τραγούδια της εποχής που ερμηνεύει με ιδιαίτερο τρόπο η Βίκυ Σκάγκου ακουμπώντας στις νότες του πιανίστα Νίκου Βαρναβέλια.

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα διαβάζουν με θεατρική απόδοση τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας Κυριακή Κακαλέτρη και Νίκος Δημητρακαράκος.

Εκδήλωση - Παρουσίαση του Αρχείου του Αθανασίου Ματάλα (Αθήνα, 21/11/ 2014)

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε, στην έδρα του αυτή τη φορά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Καθιδρύματος Αθανασίου Ματάλα», το Αρχείο του Αθανασίου Ματάλα. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην Πνευματική Εστία Σπάρτης κατά τον εορτασμό της Ημέρας των Αρχείων 2014. Μέσα από το αρχείο του Αθανασίου Ματάλα προβάλλει η διαδρομή του από την Αράχωβα Λακωνίας στην Ανατολική Ρωμυλία και πίσω πάλι στη Λακωνία και στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΡΧΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 


ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ

 




To παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε
από το Επιχειρησιακό Πρόγραα
Κοινωνία της Πληροφορίας του
Γ΄ΚΠΣ (80% από ΕΤΠΑ - 20% από Εθνικούς Πόρους)